Huiseigenaren hebben geen grote tuinen nodig om voedzame en eetbare planten te kweken, wat goed nieuws is als je in een appartement of een kleiner huis woont. Deze planten verfraaien niet alleen uw huis, maar kunnen u ook voorzien van vers voedsel, waardoor u geld bespaart bij het boodschappen doen. Ongeacht uw expertise, u kunt deze eenvoudige eetbare planten kweken om uw tuin compleet te maken.
- Uien
Uien behoren tot de Allium-klasse; deze planten groeien bolvormige wortels. Je kunt zowel de bol als de groene uienbladeren eten. Overweeg een bezoek aan plaatselijke tuinwinkels om de kleine gedroogde uien of sets te kopen. Plant ze in voedselrijke grond, geef ze water en zie hoe ze uitgroeien tot grote uien. De beste tijd om uien te oogsten is wanneer de toppen bruin beginnen te worden, dus denk hier gerust over na.
- Tomaten
Meerdere tomaat variëteiten bestaan. Kies je favorieten en plant ze binnen of buiten op een terras. Zorg ervoor dat uw tomaten van eigen bodem toegang hebben tot voldoende zonlicht. Als ze binnen staan, moet je ze eenmaal per week water geven om hun gezonde groei te bevorderen. Als je erfstukvariëteiten kiest en wat zaden bewaart, kun je jaar na jaar tomaten kweken.
- Hennep plant
De hennepmarkt is gegroeid sinds de Farm Bill van 2018 de teelt van de plant legaliseerde. Hennepplant vindt toepassingen in CBD-oliën (tincturen), voedsel, kleding en nog meer toepassingen. De vraag naar hennep is enorm gestegen dankzij de voordelen van de bladeren, bloemen, stengels en zaden van de plant. Je hoeft geen professionele boer te zijn om hennep te kweken. Het enige dat u nodig heeft, is een gezonde grond, een tuinpot of -bed, zaden en water. Biologisch geteelde hennep van hoge kwaliteit kun je verkrijgen bij gerenommeerde groothandels zoals 25-uurs boerderijen. Hennepbloemen bevatten cannabidiol (CBD), een welzijnsjuweel dat in verband wordt gebracht met het verlichten van angst, depressie, slapeloosheid, pijn en ontstekingen.
Houd er ook rekening mee dat hennep van eigen bodem een ​​gezonde bron van eiwitten is. Hun zaden zijn de meest voedzame delen van de plant en bevatten tot zeven gram eiwit per eetlepel en een hoge concentratie omega-3-vetzuren. Hennepzaden zijn ook heerlijk; ze kunnen een geweldige nootachtige smaak aan uw recepten toevoegen. Een ander eetbaar deel van hennep zijn de bladeren; de donkergroene kenmerkende bladeren kunnen een goede aanvulling zijn op je smoothies en groene sappen, dus denk hier gerust over na.
- Zwarte peper
Zwarte peper is een van de meest verkochte specerijen ter wereld. De zwarte peperplant produceert pittige peperkorrels waarmee je veel gerechten kunt bereiden. Laat bij het kweken van peperplanten dagelijks minimaal 6 uur zonlicht toe vanuit het raam op het oosten of westen. Zorg er ook voor dat de grond tussen de gietbeurten door droogt. Hydrateer altijd totdat de grond vochtig genoeg maar niet drassig is. Je kunt peperkorrels in verschillende texturen oogsten, afhankelijk van je smaak. Als je ze groen plukt, krijg je een aardse en citrussmaak. Op dezelfde manier kun je ze rood of rood oogsten om van hun sterke smaak te genieten. Door uw peperkorrels te laten rijpen en drogen, krijgt u gegarandeerd de meest traditionele pepersmaak die u nodig heeft.